UIC Barcelona, entre les tres universitats privades catalanes més transparents

13/12/18
Comparteix aquesta informació

L’“Informe de transparència voluntària al web de les universitats espanyoles”, de la Fundació Compromís i Transparència, situa UIC Barcelona per segon any consecutiu entre les tres universitats catalanes amb més transparència.

UIC Barcelona, entre les tres universitats privades catalanes més transparents

UIC Barcelona apareix per darrere de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya.

Segons es pot veure en l’informe, del total d’indicadors, UIC Barcelona en compleix 17 i per aquest motiu se situa en el grup de les translúcides, amb la resta d’universitats que en cobreixen almenys 15. La Universitat es manté així dins del grup d’universitats translúcides, que representen un 39 % del total de les universitats. Mentre que els centres catalogats com a transparents cobreixen el 15 %, els opacs són el 46 %. La Universitat “destaca per donar rellevància a publicar els resultats de la seva activitat, i compleix amb tots els indicadors de l’àrea: de recerca, acadèmics, de satisfacció, classificació en els rànquings, publicació dels alumnes fora i dades sobre l’ocupabilitat dels titulats”, segons es detalla en l’estudi.

La Fundació entén per transparència voluntària al web “l’esforç per difondre i publicar la informació rellevant de l’organització, fent-la visible i accessible i a tots els grups d’interès de manera íntegra i actualitzada”.

En aquesta edició, la Fundació no ha analitzat les universitats públiques perquè segons expliquen des de la mateixa institució, l’any passat van arribar uns nivells de transparència alts d’acord amb els indicadors de l’informe. Aquests indicadors tenen en compte la publicació al web de camps com la missió, els òrgans de govern, les titulacions, el personal, el pla estratègic o la recerca, entre d’altres.