James Arthur: “La millor eina que teniu per ensenyar és el caràcter”

09/11/18
Comparteix aquesta informació

L’Aula Magna de UIC Barcelona va acollir ahir la jornada #mésqueprofessors. La jornada es dirigia al professorat de la Universitat per reflexionar sobre temes com la missió de la Universitat, el perfil de professionals que reclama la societat i l’entorn curricular que es necessita per fer-ho possible.

En el discurs inaugural, el rector Xavier Gil va encoratjar els assistents aportant dades sobre la bona marxa de la Universitat: “UIC Barcelona està en un bon moment, un moment de creixement”, va afirmar. Sobre el paper del professorat, va insistir en la importància de dedicar temps als alumnes, “formar és encendre focs, no omplir ampolles”, va recordar. Per últim, va llançar algunes idees al públic sobre alguns temes que podrien millorar l’experiència universitària dels estudiants, com ara fomentar la implicació i el diàleg. 

A la primera taula rodona, moderada per la degana de la Facultat d’Educació, Esther Jiménez, es van exposar temes com la formació en ètica i les noves tendències en l’espai superior d’educació. Pel que fa al primer tema, la Dra. Rita Jácome, de la Universitat de València, va compartir un cas d’èxit que s’ha portat terme a la Facultat d’Econòmiques de la universitat valenciana, impulsat per la Càtedra d’Ètica Empresarial. En el segon cas, la Dra. Concepción Naval, degana de la Facultat d’Educació de la Universitat de Navarra, va parlar sobre les tendències en l’educació superior i va reflexionar sobre alguns temes com la reputació o els objectius de la universitat. 

Seguidament, va ser el torn de James Arthur, professor de la Universitat de Birmingham i director del Jubilee Centre for Character and Virtues. Arthur va dissertar sobre la formació integral en l’etapa universitària. El professor va ressaltar especialment la importància de formar el caràcter. Dirigint-se als professors que omplien la sala va afirmar que “la millor eina que teniu per ensenyar és el caràcter”. 

L’acte va acabar amb un vídeo en què alumnes de diferents titulacions donaven la seva opinió sobre com ha de ser un bon professor i la seva experiència a UIC Barcelona.