Jaume Armengou, nou membre de la Reial Acadèmia Europea de Doctors

03/02/17
Comparteix aquesta informació

L’actual vicerector d'Ordenació Acadèmica i Relacions Internacionals, Jaume Armengou Orús, ha estat rebut com a acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors (RAED). L’acte de recepció va tenir lloc ahir dijous 2 de febrer a la sala d’actes de Foment del Treball.

Jaume Armengou, nou membre de la Reial Acadèmia Europea de Doctors

A l’acte de recepció com a membre de la RAED, el Dr. Armengou va dissertar sobre la teoria de la semblança i el govern universitari. En nom de la Reial Corporació, l’acadèmic numerari Eugenio Oñate Ibáñez de Navarra, doctor en Enginyeria de Camins, Canals i Ports, va ser el responsable de fer el discurs de contestació.

El Dr. Armengou, enginyer de Camins, Canals i Ports, va retre en el seu discurs un tribut a totes les persones que han contribuït, al llarg dels anys, a la seva formació i desenvolupament com a persona i com a professional. Tot fent un símil amb la teoria de la semblança de l’àmbit de l’enginyeria, va identificar les claus que expliquen l’existència i la missió de la Universitat, “institució de gran repercussió social que es troba en profunda transformació”. La priorització de l’ocupabilitat dels alumnes com a resultat de la formació impartida, la necessitat de trobar l’equilibri entre docència i recerca i l’avaluació del professorat van ser algunes de les reflexions recollides en el discurs. 

En el seu discurs, el Dr. Jaume Armengou va ser acompanyat pels seus padrins en l’acte de recepció, el Dr. José Daniel Barquero i el Dr. Jaime Rodrigo, així com companys de la indústria, d’altres membres de l’Acadèmia i amics, familiars i companys de UIC Barcelona.