Jordi Basté: «La crisi ens ofega, però el talent sempre sura»

08/07/13
Comparteix aquesta informació

El periodista Jordi Basté va apadrinar divendres l'acte de cloenda de la segona edició del Màster en Periodisme Esportiu i de la vuitena edició del Postgrau en Periodisme Esportiu de la UIC. La trentena d'alumnes van rebre els seus diplomes a mans de Basté, acompanyats pel coordinador de tots dos programes, el periodista Josep Maria Deu.

Jordi Basté: «La crisi ens ofega, però el talent sempre sura»

Jordi Basté, el recorregut professional del qual està molt marcat pel món de l’esport, va felicitar els nous experts en periodisme esportiu i els va donar uns quants consells: mantenir sempre la voluntat d’aprendre, saber escoltar i fomentar el talent i l’empatia.

El periodista, que ha realitzat nombroses retransmissions esportives i ha dirigit programes d’esport en diverses emissores de ràdio, els va recordar que “a la ràdio es parla, però primer de tot cal saber escoltar”, i va afegir que “mai no ho saps tot, d‘aquesta professió”.

Basté es va remuntar als seus inicis i va reconèixer que es va envoltar de grans professionals de qui aprendre: “el més important és tenir clar que la gent amb la qual coincideixes sap molt més que tu”, i que “un bon periodista ha de saber aprendre de tot”, va comentar. Pel que fa al periodisme esportiu, va explicar que iniciar-se en aquest àmbit és un “exercici de supervivència” en què “tens una base importantíssima: la improvisació”.

Finalment, en l’escenari actual, Basté va animar els alumnes a apostar per aquesta professió, i els va recordar en tot moment que és un ofici en què no hi ha horaris però sí molta vocació: “la crisi ens ofega, però el talent sempre sura”.

El Postgrau en Periodisme Esportiu de la UIC proposa anar més enllà de la pura gestió informativa de la notícia esportiva en els mitjans audiovisuals i escrits, i posa les bases per assolir la professionalitat des d’una perspectiva interdisciplinària. El pla d’estudis barreja de forma equilibrada les claus tècniques del periodisme esportiu; els detalls econòmics, organitzatius i jurídics de l’empresa esportiva, matèries complementàries vinculades amb la medicina i la sociologia de l’esport.

Per la seva banda, el Màster en Periodisme Esportiu inclou totes les assignatures del Postgrau en Periodisme Esportiu de la Facultat de Ciències de la Comunicació i n’és una ampliació tant quantitativa com qualitativa.