El Campus Sant Cugat reuneix professors de diferents universitats catalanes en les Jornades de Metodologia Docent

17/05/19
Comparteix aquesta informació

El Grup de Recerca Emergent en Educació en Salut, format per investigadors del Departament d’Infermeria i del Departament de Medicina, ha estat l’encarregat d’organitzar aquestes sessions

El Campus Sant Cugat reuneix professors de diferents universitats catalanes en les Jornades de Metodologia Docent
Durant els dies 6 i 7 de maig, el Campus Sant Cugat va acollir les jornades “Teaching Methodology: An Opportunity for Research”, impulsades pel Grup de Recerca Emergent en Educació en Salut, i que han tingut la col·laboració de la Dra. Leena Salminen, professora del Departament d’Infermeria en la Universitat de Turku (Finlàndia) i experta en educació per a la salut. 
 
Les jornades han reunit al voltant de 40 professors de ciències de la salut procedents de diferents universitats com l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Pau, l’Escola Superior d’Infermeria del Mar, l’Escola Universitària Gimbernat, la Universitat de Vic, la Universitat dels Illes Balears, la Universitat de Girona i UIC Barcelona. Durant tots dos dies, els metges i els infermers assistents han pogut compartir experiències de metodologia docent i recerca en docència. 
 
En paraules del Dr. Albert Gallart, coordinador del Grup de Recerca organitzador, “una de les principals conclusions obtingudes en aquesta trobada és la necessitat d’adaptar-nos, com a docents, a les noves eines digitals per actualitzar la metodologia utilitzada fins ara”. “L’ús de les xarxes socials i d’escenaris virtuals ens permetrà treballar amb les mateixes eines de comunicació que utilitzen els nostres alumnes fomentant el seu pensament crític i autonomia a l’hora d’aprendre”, afirma el Dr. Gallart. Així mateix, també s’ha destacat la importància de desenvolupar noves competències transversals en el programa acadèmic dels graus en salut com la interdisciplinarietat, el lideratge o la seguretat del pacient.