Juan Gonzalo Olivieri, professor de la Facultat d’Odontologia, participa en el projecte "Dentists4refugees" a Grècia

19/05/17
Comparteix aquesta informació

El professor d’Odontologia de UIC Barcelona, Juan Gonzalo Olivieri, va formar part del projecte “Dentists4refugees”, que dona assistència bucodental a un gran nombre de refugiats i crea un pla de prevenció enfocat, principalment, a nens i dones a Grècia.

Juan Gonzalo Olivieri, professor de la Facultat d’Odontologia, participa en el projecte "Dentists4refugees" a Grècia

Un grup d’institucions i ONG, entre les quals hi ha el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), són les creadores d’aquest projecte i consideren aquest pla d’extrema necessitat per als refugiats, ja que Grècia no inclou la salut bucodental entre les cobertures del sistema sanitari públic.

Gonzalo Olivieri forma part del grup de treball de la comissió social del COEC. Des d’aquest grup es va desenvolupar fa uns mesos el projecte D4R (Dentists For Refugees), al qual també s’ha sumat un altre professor de la Facultat d’Odontologia de la Universitat, Andrés Aliaga.

Cada quinze dies, grups de voluntaris viatgen als camps de refugiats de Grècia per dur a terme un servei de salut bucodental de qualitat. Des de l’11 de febrer d’aquest any, diferents grups d’experts en el camp de l’odontologia han anat a Atenes, i la intenció inicial del projecte és continuar amb aquesta activitat fins al febrer del 2018.