Khan analitza la potència emocional del material i la construcció en els Fòrums ESARQ

22/03/13
Comparteix aquesta informació

Adam Khan, arquitecte anglès, guanyador de dues medalles RIBA i exsoci de Caruso St John va impartir el 20 de març la ponència «The Feeling of Structure» en el marc del cicle de conferències dels Fòrums ESARQ 2013: Atmospheres. The sense of things.

Khan analitza la potència emocional del material i la construcció en els Fòrums ESARQ

Durant la conferència, Adam Khan va exposar una sèrie de projectes recents al Regne Unit que exploren la potència emocional del material i de la construcció. Artesania rigorosa, un intens procés d’enginyeria i el disseny en la integració dels materials són la base de la seva forma de treballar, que convida a la inclinació emocional a través de la presència física i la flexibilitat d’ús. Adam Khan combina la professió d’arquitecte amb la passió per la música, aportant sentiment a les estructures arquitectòniques. En cadascun dels seus projectes, hi ha un compromís constant amb la bellesa i la sociabilitat, la col·laboració i el compromís de totes les disciplines i fronteres socials.

Adam Khan va estar associat a Caruso St John Architects i el 2006 va crear el seu propi estudi d’arquitectura. Dues de les seves obres han estat premiades amb la medalla RIBA: el New Horizon Youth Center i el Centre de visitants de Brockholes, el 2010 i el 2012 respectivament. El 2012 guanya l’Architect of the Year Awards (AYA) del Building Design online, dins de la categoria de Public Building Architect of the Year. És membre de la Design Review Panel i ha estat professor a universitats com Kingston University, London Metropolitan University i Brighton University. A més d’arquitecte i professor, Adam Khan ha estat durant dotze anys fuster i constructor, dues professions que han estat part de la seva formació com a arquitecte. Actualment imparteix classes a l’escola d’Arquitectura del Royal College of Art de Londres.