La Càtedra WeCare presenta comunicacions al XIV Congrés de l'Associació Europea de Cures Pal·liatives

29/05/15
Comparteix aquesta informació

El Dr. Albert Balaguer, el Dr. Josep Porta, la Dra. Cristina Monforte, Mariona Guerrero i Andrea Rodríguez, investigadors de la Càtedra WeCare: Atenció al Final de la Vida de UIC Barcelona, ​​han participat en el 14th World Congress of the European Association for Palliative Care, els dies 8 a 10 de maig, a la ciutat de Copenhaguen (Dinamarca).

La Càtedra WeCare presenta comunicacions al XIV Congrés de l'Associació Europea de Cures Pal·liatives

Els treballs presentats van abordar temes com: què entenem per “desig d’avançar la mort”, o la relació entre la dignitat percebuda i l'autonomia al final de la vida. En aquests treballs, els autors hi tracten des d'aspectes antropològics com el sentit de la vida en pacients avançats, fins a d'altres més específics i tècnics, com el tractament antiàlgic amb Tapentadol en pacients hematològics. També van tenir ocasió de reunir-se amb altres experts en el final de la vida, com el Dr. Harvey Chochinov, de la Universitat de Manitoba de Canadà, i el Dr. Barry Rosenfeld, de la Fordham University de Nova York, així com el Dr. Raymond Voltz i el sociòleg Gerrit Frerich, tots dos de l'European Palliative Care Academy, a Colònia.

A més a més, la Càtedra WeCare va ser present amb un estand al marketplace del congrés, on diversos dels seus membres van aprofitar per fer difusió del seu pròxim workshop, que tindrà lloc al novembre a Barcelona, ​​així com de l'activitat científica que duen a terme.