La Dra. Emilia Arrighi visita el Servei de Medicina Pal·liativa de l’Hospital Maciel de l’Uruguai

13/12/15
Comparteix aquesta informació

El divendres 4 de desembre a la ciutat de Montevideo, la Dra. Arrighi, sotsdirectora de l’Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients de UIC Barcelona, ​​va visitar el Servei de Medicina Pal·liativa de l’Hospital Maciel, a càrrec de la Dra. Piriz, directora d’aquest servei i del Pla Nacional de Cures Pal·liatives de l’Uruguai.

La Dra. Emilia Arrighi visita el Servei de Medicina Pal·liativa de l’Hospital Maciel de l’Uruguai

Aquest servei és un referent per al país i atén de manera integral pacients en l’etapa terminal de la seva malaltia i les seves famílies, com a part del procés que assegura una assistència digna i humana als pacients. El Servei es va crear l’any 2004, amb l’objectiu d’assistir amb equitat els pacients en l’etapa terminal de la seva malaltia, però al mateix temps, acompanyar el dol dels familiars. Per complir amb aquesta tasca es treballa a través d’equips d’interconsulta hospitalària, equips de consulta externa i assistència domiciliària.

La directora del Servei de Medicina Pal·liativa, Gabriela Piriz, va afirmar que el servei constitueix també un referent en la formació de professionals en l’àrea de Cures Pal·liatives, i que integra la Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la Universitat de la República.

A partir d’aquesta visita s’han identificat àrees d’activitat comuna en aquest àmbit de treball per desenvolupar durant el 2016.