La Dra. Isabel Villanueva participa en el “II Ciclo de encuentros para músicos curiosos”, del Conservatori Superior de Música de Navarra

02/11/16
Comparteix aquesta informació

La vicedegana de la Facultat de Ciències de la Comunicació, la Dra. Isabel Villanueva, va impartir la conferència “Comunicación, música y pantallas: últimas tendencias de la música aplicada” dins el “II Ciclo de encuentros para músicos curiosos”, organitzat pel Conservatori Superior de Música de Navarra del 13 al 20 d’octubre.

La Dra. Isabel Villanueva participa en el “II Ciclo de encuentros para músicos curiosos”, del Conservatori Superior de Música de Navarra

La Dra. Villanueva va impartir una classe magistral en què es van analitzar algunes de les possibilitats que ofereix als músics el sector de la Comunicació Audiovisual actual. A través d’un diàleg obert, els alumnes van conèixer els diferents sectors en què els estudiants de música poden especialitzar-se dins de l’anomenada “música aplicada”. Durant la sessió, es van exposar casos reals dels mercats de la indústria musical actual en el món de la publicitat, el videoclip, les sèries de ficció, la comunicació corporativa o l’àmbit de la gestió cultural, entre d’altres.

El “II Ciclo de encuentros para músicos curiosos” es va basar en quatre trobades dirigides a intèrprets, compositors, pedagogs i musicòlegs del futur. A més de la intervenció de Villanueva, tres especialistes en el sector de la música aplicada al cinema i mass media van parlar sobre la composició, la interpretació, la recerca i l’adaptació als canvis de l’era digital.

Sobre la Dra. Isabel Villanueva

Isabel Villanueva Benito és primer Premi CAC 2015 a la Investigació Audiovisual, exerceix de vicedegana de a la Facultat de Ciències de la Comunciació de la UIC (Barcelona) des de fa 7 anys, on imparteix les assignatures de Música i Cinema, Soundtrack i Filmscoring. Actualment, gaudeix d’una beca de recerca és membre Fulbright 2016 de recerca en música i noves tecnologies a la Universitat de Califòrnia, Los Angeles.

Isabel es va llicenciar en Comunicació Audiovisual i en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Navarra. És màster oficial en Gestió Cultural per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona). Titulada en grau mitjà i superior de Música, es va especialitzar en Cant Líric al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, ​​amb la mestra Carmen Bustamante. Es va postgraduar així mateix en composició de bandes sonores per a cinema amb el compositor José Nieto, a Londres i Barcelona. La seva extensa i multidisciplinària formació ha possibilitat que des que va arribar a Barcelona el 2005, Isabel hagi compaginat estudi amb treballs de docència musical i universitària (a UIC Barcelona, ​​London University, UNAV, etc.), composició de música per a projectes cinematogràfics i publicitaris, actuacions com a soprano solista i supervisió musical de projectes de ficció.