La Dra. Mäkelä explica als graduats en Educació Infantil el perquè de l'èxit del sistema educatiu finlandès

02/07/13
Comparteix aquesta informació

L'acte, celebrat el divendres 28 de juny, va ser presidit pel degà de la Facultat d'Educació, el Dr. Albert Arbós, i es tractava de la tercera i última graduació que ha celebrat enguany la Facultat d'Educació, que n'ha tingut dues per a Educació Infantil i una per a Educació Primària.

La Dra. Mäkelä explica als graduats en Educació Infantil el perquè de l'èxit del sistema educatiu finlandès

El segon acte de graduació d’Educació Infantil va començar amb unes paraules de la Dra. Núria Arís, vicedegana de la Facultat, la qual va felicitar els nous mestres i els va recordar que “l’essència de la veritable vocació i professionalitat en la tasca d’educar és el compromís vers els altres”.

Tot seguit, el degà va donar la paraula a la padrina d’aquesta promoció, la Dra. Pihla Tiina-Maria Mäkelä, experta en aprenentatge sistèmic. La doctora, de nacionalitat finlandesa, va centrar la seva lliçó magistral a explicar el perquè de l’èxit del sistema educatiu finlandès, considerat un paradigma segons els últims informes PISA. La Dra. Mäkelä va revelar que la qualitat dels docents és el quid de la qüestió, i va animar per tant els nous mestres a vetllar per aquesta qualitat: “tot mestre hauria de portar a la motxilla l’esperit investigador i l’esperit de lluitador social”, va declarar. Després de la seva lliçó magistral, va felicitar els alumnes per la seva graduació i per haver triat aquesta professió.

A continuació, va tenir lloc el lliurament de diplomes, el discurs del delegat de curs i es va emetre un vídeo emotiu de la promoció.

Finalment, el degà de la Facultat d’Educació, el Dr. Albert Arbós, va clausurar l’acte donant tres consells als nous mestres: confiar en la seva capacitat de supervivència, conservar la capacitat crítica i no oblidar que la identitat humana és dinàmica: “comprendre aquesta evolució individual és la sensibilitat que té cada mestre”, va concloure.