La Dra. Montserrat Gas analitza la qüestió de la fe en el sagrament del matrimoni

25/09/13
Comparteix aquesta informació

La Dra. Montserrat Gas, professora de Dret Matrimonial Canònic a la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques i directora de l'Institut d'Estudis Superiors de la Familia (IESF), va impartir la ponència «Pot existir un matrimoni sacramental sense fe?» al V Curs d'Actualització en Dret Matrimonial i Processal Canònic, el 17 de setembre passat a Roma.

La Dra. Montserrat Gas analitza la qüestió de la fe en el sagrament del matrimoni

En la seva participació, la Dra. Montserrat Gas va aprofundir sobre si es pot celebrar vàlidament el sagrament del matrimoni sense fe. Actualment, hi ha qui es planteja que molts d’aquests matrimonis potser serien nuls precisament per la mancança de fe dels contraents. “Aquest plantejament però, no té en compte que el matrimoni és un sagrament peculiar i que per casar-se vàlidament no es necessita un acte de fe, sinó la voluntat de donar-se a l’altre cònjuge i d’acceptar-lo com a espòs”, afirma la professora.

En el context de l’Any de la Fe, convocat per Benet XVI, que es va iniciar l’11 d’octubre passat i que conclourà el 24 de novembre, els organitzadors del curs van considerar interessant abordar alguns temes de dret matrimonial canònic, molt actual, ja que cada cop hi ha més persones que es casen per l’Església per motius socials i no mogudes per convicció religiosa.