La Facultat d'Humanitats inaugura un seminari de filosofia adreçat a alumnes i professors de batxillerat

22/11/12
Comparteix aquesta informació

El professor de filosofia, Dr. Xavier Escribano, va donar la primera sessió del curs d'aquest seminari, organitzat per la Dra. Magdalena Bosch. La classe d'Escribano va versar sobre "L'animal nu i el vestit de la cultura: una mirada antropològica" i va comptar amb l'assistència de mig centenar de persones.

En paraules del mateix professor Escribano: “es tractava de parlar de l’ésser humà com a síntesi de natura biològica i cultura: un tema clàssic d’antropologia filosòfica”.

Amb aquesta idea, el professor va anar passejant per les diferents filosofies clàssiques, explicant com la persona humana ha necessitat del seu entorn per poder sobreviure: “Com relata el mite de Prometeu i Epimeteu, l'ésser humà necessita d’un do extranatural —el domini del foc i la saviesa pràctica— per poder superar la seva manca de recursos fisiològics”. I seguia: “Allò que afegim a la nostra natura biològica deficitària és la cultura, que actua com un vestit que ens completa, ens insereix en una comunitat humana i ens ofereix elements per al nostre cultiu i desenvolupament personal”.

La sessió d’Escribano corresponia a la primera d’un cicle de conferències filosòfiques que va començar el curs passat i que està adreçat a alumnat i professorat de batxillerat, encara que obert a tothom que hi tingui interès.