La Facultat d'Humanitats, a la Fundació Godia

13/12/12
Comparteix aquesta informació

Els alumnes de tercer del grau en Humanitats i Estudis Culturals visiten la fundació privada creada pel polifacètic empresari Francisco Godia, especialitzada en art medieval, ceràmica, dibuix i pintura del modernisme i en art del segle XX.

La tasca de la Fundació Francisco Godia és la de difondre i ampliar aquesta gran col·lecció iniciada per Francisco Godia Sales, un empresari polifacètic La col·lecció permanent ofereix un recorregut per la història de l’art, a partir del gust i la sensibilitat del seu creador. Les exposicions temporals posen en relleu la importància del col·leccionisme privat en la recuperació del patrimoni cultural. La col·lecció s’incrementa cada any amb noves peces que la completen i l’obren al segle XXI.

Durant aquesta visita, la directora de la fundació, Sara Puig Alsina, va rebre els estudiants, acompanyats pel professor Eduard Padró, i els va parlar de diversos aspectes de la gestió i el funcionament de la seva feina. També els va mostrar el magnífic edifici modernista que ocupa la col·lecció i van poder admirar algunes de les peces més representatives d'art medieval, pintura catalana i espanyola, així com pintura i escultura contemporània d’adquisició recent.

En paraules del professor Padró, aquesta ha estat “una visita ben completa que permet als alumnes veure de primera mà aspectes de l’organització i gestió d’una institució cultural pionera a la ciutat de Barcelona”.