La Facultat d'Odontologia signa un conveni amb la Tufts University

14/07/13
Comparteix aquesta informació

Amb aquest conveni, signat el 25 de juny passat pel Dr. Huw Thomas, degà de la Tufts University School of Dental Medicine TUSDM (Medford, Massachusetts), i el degà de la Facultat d'Odontologia, el Dr. Lluís Giner, es pretén facilitar l'intercanvi d'estudiants de grau, la cooperació acadèmica i la recerca.

La Facultat d'Odontologia signa un conveni amb la Tufts University

A més del Dr. Huw Thomas, també va ser a la nostra universitat el vicedegà de la TUSDM, el Dr. Noshir Mehta. Durant els tres dies que va durar la visita, els professors de la Tufts University van aprofitar per conèixer les instal·lacions del Campus Sant Cugat, així com el funcionament de la Clínica Universitària d’Odontologia i el dia a dia de la Facultat.

Aquest conveni és una ampliació del que ja tenia la UIC amb la Tufts University, amb el qual alumnes del Màster en Periodòncia podien passar una temporada d’intercanvi a aquella universitat. Com explica el Dr. Lluís Giner, “aquest nou conveni facilitarà que alumnes de grau puguin anar-hi un semestre, cosa que fins ara era molt complicada. A més, gràcies a un canvi de llei que hi ha hagut allà, els alumnes que hi vagin també podran fer pràctiques amb pacients, tal com fan a la nostra Facultat, igual que qualsevol alumne americà”.

Gràcies a aquests acords, en els últims anys, uns quants alumnes del Màster en Periodòncia han passat una temporada a la Tufts University. Enguany tres alumnes hi han fet una estada del 26 de maig a l’11 de juny, i tres més, del 6 al 23 de juny. Tal com explica l’estudiant Lucia Barallat, allà han “tingut l’oportunitat d’assistir a classes teòriques per als alumnes del Màster en Periodòncia, així com als seminaris en què es reuneixen a discutir diferents plans i presentar casos”.

Mitjançant aquest conveni, els estudiants tenen l’oportunitat de seguir fent aquests intercanvis en els propers cursos. De fet, Giner es mostrava molt content amb aquest avenç. “Alguns s’hi acabaran quedant –deia–, i això ens sembla que és un pas cap aquesta internacionalització i globalització per la qual apostem”.