La Fundació Bancària ‘la Caixa’ contribueix a atraure el talent d’investigadors d’àmbit internacional als grups de recerca de UIC Barcelona

21/06/17
Comparteix aquesta informació

En el marc del programa d’Ajut a la Recerca Postdoctoral Obra Social “la Caixa”, la convocatòria, de caràcter bianual, pretén augmentar la internacionalització de l’equip de recerca d’acollida a UIC Barcelona, i afavorir les col·laboracions i les aliances en projectes internacionals.

La Fundació Bancària ‘la Caixa’ contribueix a atraure el talent d’investigadors d’àmbit internacional als grups de recerca de UIC Barcelona

La Fundació Bancària “la Caixa” i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) han renovat el conveni de col·laboració que té per objecte el programa d’Ajut a la Recerca Postdoctoral Obra Social “la Caixa”, mitjançant el finançament de dues beques postdoctorals, de 45.000 € anuals cadascuna, destinades a investigadors provinents d’un centre de recerca internacional.

La finalitat d’aquesta convocatòria és atorgar ajuts per a la contractació de personal investigador doctor que s’incorporarà en un grup de recerca de UIC Barcelona per afavorir, entre d’altres, la internacionalització de la recerca.

Els investigadors que s’han incorporat a UIC Barcelona gràcies a la convocatòria de contractes postdoctorals de Fundació Bancària “la Caixa” són Lorenzo Chelleri i José Luis Domínguez.

Chelleri col·labora amb la línia de recerca Socio-Spatial Analysis for Post-disaster and Post-conflict regeneration, vinculada al Master of International Cooperation Sustainable Emergency Architecture, de la School of Architecture, que aporta una visió multidisciplinària des de les ciències socials, la resiliència. De fet, explora l’origen i l’evolució de la resiliència en els sistemes urbans. Domínguez, com a bioinformàtic, també ha suposat una incorporació interdisciplinària al grup d’investigació NeuroLipid Group, dirigit per la Dra. Núria Casals i vinculat al Departament de Ciències Bàsiques de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. El projecte que desenvolupa José Luis Domínguez està dirigit a crear el model estructural d’una proteïna del cervell mitjançant eines bioinformàtiques, amb la finalitat de dissenyar fàrmacs reguladors d’aquesta proteïna i utilitzar-los com a moduladors de la gana en el tractament de l’obesitat.

En la signatura del conveni, hi han estat presents el Dr. Xavier Gil, rector de UIC Barcelona, i Jordi Portabella, director de l’Àrea de Recerca i Coneixement de la Fundació Bancària “la Caixa”, juntament amb el director del programa, el Dr. Toni Mora, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de UIC Barcelona.

La Fundació Bancària “la Caixa” desenvolupa programes socials, de foment de la recerca i el coneixement, culturals i educatius, amb una vocació transformadora. En particular, la Fundació Bancària “la Caixa” dona suport a projectes de recerca d’excel·lència en l’àmbit de la biomedicina i de la salut, alhora que vol acostar la ciència i el procés d’investigació a la ciutadania, fent-la partícip dels avenços i de les repercussions de les investigacions desenvolupades al nostre país. A més a més, té la voluntat de contribuir a crear una opinió cada cop més favorable i informada de la ciutadania envers la recerca.