La Fundació Roviralta, compromesa amb la recerca de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

20/01/13
Comparteix aquesta informació

El secretari de la Fundació Roviralta, Tomás Téstor, i el president, Gerardo Salvador, van visitar el dimecres 13 de febrer el Campus Sant Cugat amb la finalitat d'assistir a una sessió sobre els avenços en la recerca sobre l'esquizofrènia que duu a terme la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, gràcies al suport econòmic de la Fundació.

La Fundació Roviralta, compromesa amb la recerca de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

La visita va començar amb una sessió de treball impartida pel Dr. Pau Mezquita, professor de la Facultat que lidera la investigació sobre l’esquizofrènia. Després de comentar els avenços que s’estan obtenint en aquest camp, els representants de la Fundació van fer un recorregut per les instal·lacions, acompanyats pel Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.

En el marc de la visita, es va mostrar el Laboratori de Simulació d’Infermeria, l’ampliació i la dotació tecnològica del  qual també ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica de la Fundació Roviralta. El Laboratori de Simulació va ser creat l’any 2005 i permet a l’alumnat simular situacions reals com les que es donen en els àmbits hospitalaris bàsics, intermedis i també d’especialització, com l’àrea maternoinfantil, la pediàtrica, urgències o la UCI, i en els centres d’atenció primària.

La Fundació Roviralta és una entitat sensible a les mancances i les motivacions de diversa consideració, tant si són d’ordre científic, com artístic, cultural o mèdic, i ha demostrat en nombroses ocasions el seu compromís amb el projecte docent de la UIC, ja que ha impulsat, a més, la concessió de beques per a l’estudi i l’ampliació de la sala d’autoaprenentatge i valoració del departament de Fisioteràpia. D’aquesta manera, la Fundació Roviralta posa en evidència una altra vegada el compromís amb la investigació que s’està duent a terme a la Facultat.