La III Edició del Fòrum Premis Albert Jovell reconeix 17 projectes que posen en valor el model afectiu-efectiu

16/06/17
Comparteix aquesta informació

Per tercer any consecutiu, Janssen en col·laboració amb Cátedras en Red han lliurat els Premis Albert Jovell. Aquesta iniciativa té com a objectiu reconèixer públicament els projectes que més han destacat per millorar els resultats en salut dels pacients. 

La III Edició del Fòrum Premis Albert Jovell reconeix 17 projectes que posen en valor el model afectiu-efectiu

Celebrat al Museu Reina Sofia de Madrid, a l’acte hi han assistit més de 400 professionals sanitaris i hi ha intervingut el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. La III edició d’aquests premis ha rebut 320 projectes, un 21 % més que en la segona edició. El jurat, format per 36 personalitats i representants de tots els àmbits relacionats amb la salut, ha seleccionat els projectes que millor han sabut transmetre els valors d’afectivitat, efectivitat, innovació, compromís i humanitat, seguint, així, els valors del Dr. Albert J. Jovell.

Albert J. Jovell, fundador del Fòrum Espanyol de Pacients, va desenvolupar un pensament propi amb un enfocament innovador entorn de la professió mèdica, la defensa de la sanitat pública i el paper central dels pacients dins del sistema de salut. El Dr. Albert J. Jovell va ser el fundador i primer director de l’Institut Global de Salut Pública i Política Sanitària de UIC Barcelona, que actualment rep el nom d’Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients, i que dirigeix la Dra. María Dolores Navarro. En el marc d’aquest institut es desenvolupa l’Aula d’Innovació en Política Sanitària UIC Janssen, que se suma a la iniciativa de Cátedras en Red.

Durant la III Edició del Fòrum Premis Albert Jovell s’ha presentat el model afectiu-efectiu, que és la manera de cuidar i guarir el pacient com a persona, incorporant-hi la dimensió de la dignitat i la humanitat, i establint una atenció amb el pacient basada en la confiança i l’empatia, per contribuir tant a millorar el seu benestar com a obtenir més bons resultats en salut.

El Fòrum Premis Albert Jovell ha guardonat 17 projectes innovadors agrupats en sis categories. A més, ha atorgat a la Dra. María José Mellado, presidenta de l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP) i pediatra de l’Hospital Universitari La Pau de Madrid, el premi proposat pel jurat a la “Trajectòria professional lligada a la salut”.

En aquest enllaç es pot consultar la llista de tots els projectes premiats.