La professora Berbegal imparteix un taller a la Birkbeck sobre el QCA com a eina analítica

09/05/19
Comparteix aquesta informació

La Birkbeck, Universitat de Londres ha convidat la professora perquè expliqui com aquest mètode ajuda a comprendre més bé el fenomen objecte d’estudi.

La professora Berbegal imparteix un taller a la Birkbeck sobre el QCA com a eina analítica

La professora associada de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials Jasmina Berbegal ha impartit un taller sobre l’Anàlisi Qualitativa Comparativa (QCA, en la sigles en anglès) a la Birkbeck, Universitat de Londres.

Durant el taller, la Dra. Berbegal ha introduït els participants en les bases tècniques i empíriques del QCA. I ha combinat explicacions teòriques amb exercicis pràctics per proporcionar-ne una comprensió integral. La professora ha introduït el significat de què és el QCA, després, ha procedit a recalcar-ne la rellevància en la literatura acadèmica i com s’ha de dur a terme l’avaluació i la interpretació dels resultats. 

Aquest enfocament innovador és especialment útil en els camps de l’administració, atès que el QCA és eficaç per bregar amb la complexitat i estudiar els casos com a configuracions de causes i condicions, en lloc de tractar cada variable independent.