La professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació Anna Surinyach, premiada en la IV edició dels Premios Enfoque

28/04/17
Comparteix aquesta informació

Anna Surinyach, professora de Fotoperiodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona, ha estat una de les tres guanyadores de la categoria “Fotoperiodista dona” en la quarta edició dels Premios Enfoque “Una mirada crítica sobre el periodismo”. Els premis van ser entregats el 26 d’abril passat a la gala que va tenir lloc al Círculo de Bellas Artes, a Madrid.

La professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació Anna Surinyach, premiada en la IV edició dels Premios Enfoque
"Seguir con vida", d'Anna Surinyach. Adam va arribar a Lesbos a l'octubre de 2015. Es iraquí i guig de la guerra que es viu al seu país, amb la seva mare.

 

Juntament amb ella, han estat premiades també les fotoperiodistes freelance Maysun i Cristina García Rodero. Durant la gala, a més, es va fer entrega de la “Lupa del Público”, premi que elegeix el públic de cada una de les categories. En el cas de la categoria “Fotoperiodista dona”, se la va emportar Maysun.

L’edició d’enguany era la primera vegada que incloïa el fotoperiodisme. Això és important, diu la professora Surinyach, “perquè el fotoperiodisme ha de tenir el reconeixement que es mereix tant als mitjans de comunicació del nostre país, com també dins de les facultats on es fan aquests estudis”.

Els resultats dels Premios Enfoque van en funció dels vots del públic, per això, explica Surinyach, “significa molt haver-lo guanyat, ja que t’adones que la teva feina arriba al públic”. “Per a mi –continua–, la fotografia és l’eina que em permet interpretar i explicar el món”.

Amb més d’11.000 participants en l’edició d’enguany, aquests premis reconeixen la feina ben feta, però també la que no respecta els drets humans i la funció social del periodisme, i per això s’entrega el premi Enfocado o Desenfocado, respectivament. La finalitat d’aquests guardons és la de mostrar tant les activitats periodístiques adequades com les inadequades, per recompensar la feina ben feta i alhora denunciar les males pràctiques d’aquesta professió.