La professora de la Facultat d’Educació Eva Perdiguer llança una app d’habilitat i càlcul mental

09/05/16
Comparteix aquesta informació

Eva Perdiguer, directora del Postgrau en Tecnologia Educativa i professora de la Facultat d’Educació, ha creat l’aplicació per a smartphones NeuroMath per treballar l’habilitat i el càlcul mental. Ella i el seu marit, Jordi Sánchez, –també professor al postgrau– hi han treballat sota el nom Imathings.

La professora de la Facultat d’Educació Eva Perdiguer llança una app d’habilitat i càlcul mental

“Imagining amazing things”: és el lema que fan servir Eva Perdiguer i Jordi Sánchez per a la seva petita empresa, “que no ha estat més que el fruit de posar en pràctica un hobby”, diu Perdiguer. Així, “dedicant-hi estones durant el temps lliure”, han anat creant diferents aplicacions per a smartphones, com SOS Info, que va ser premiada per l’Ajuntament de Barcelona.

NeuroMath, l’última que han creat, és un joc d’habilitat i càlcul mental. S’hi presenten un seguit d’operacions (sumes, restes...), en què el participant ha d’indicar si el resultat és correcte o no. Hi compta el temps, i els diferents nivells compliquen el joc. “El repte –explica l’Eva– el tens tu mateix per superar el resultat que has obtingut prèviament”.

Així, l’objectiu de l’app és treballar les diferents habilitats cognitives per tal de fer treballar el cervell. “Potenciant aquestes habilitats un pot aconseguir millors resultats acadèmics i –com reconeix la professora Perdiguer– jugant-hi deu minuts cada dia, com recomana la descripció de l’aplicació, també es veuen resultats en els adults: guanyen agilitat mental”.

“És un joc senzill –explica la directora del postgrau en Tecnologia Educativa– però realment té darrere una base neurocientífica i vam voler unir això amb la gran experiència del Jordi per obtenir un producte senzill i útil”.