La professora Maria Domingo presenta dues comunicacions en un congrés a Dublín

30/09/16
Comparteix aquesta informació

A finals d’agost, la professora de la Facultat d’Educació Maria Domingo Coscollola, en col·laboració amb altres professores de la UB i la UOC, va participar en el congrés European Educational Research Association: ECER 2016: Leading Education: The Distinct Contributions of Educational Research and Researchers.

La professora Maria Domingo presenta dues comunicacions en un congrés a Dublín

Com a resultat del projecte “Viure i aprendre amb nous alfabetismes dins i fora de l’escola secundària: aportacions per reduir l’abandonament, l’exclusió i la desafecció escolar dels joves”, Juana M. Sancho (UB), Maria Domingo (UIC Barcelona) i Adriana Ornellas (UOC) van presentar la comunicació “The Current School and Youth Cultures as Potentially Conflicting Learning Contexts”. En  la comunicació, les autores van analitzar l’aprenentatge dels joves dins i fora dels centres educatius de secundària.

En l’arpartat de Currículum Innovation del congrés, Juana M. Sancho (UB), Maria Domingo (UIC Barcelona) i Judit Onsès (UB) van presentar una altra comunicació sota el títol “Implementing the DIY Philosophy in Primary Classrooms: Possibilities and Tensions”.

Sorgit del projecte europeu DIYLabDo It Yourself in Education–, en aquesta segona comunicació, les autores parlen de la introducció de canvis substancials en els processos d’ensenyament i aprenentatge que signifiquin repensar el fet d’aprendre en el món contemporani, les nocions de coneixement que es tenen en compte (o no) i l’avaluació molt més enllà de les proves de “paper i llapis”.