La professora Moya, de la Universitat dels Andes, imparteix una conferència sobre la comprensió corporal del món

22/01/16
Comparteix aquesta informació

En el marc dels seminaris que el grup de recerca SARX, de la Facultat d’Humanitats, organitza regularment per abordar diferents aspectes de l’antropologia de la corporalitat, la professora Patricia Moya Cañas, de la Universitat dels Andes (Santiago de Xile), va impartir una conferència amb el títol “En el principio es el movimiento”.

La professora Moya, de la Universitat dels Andes, imparteix una conferència sobre la comprensió corporal del món

En la seva intervenció, la conferenciant va subratllar, entre altres idees destacades, la possibilitat de parlar d’una “comprensió del cos”, en el sentit d’un tipus d’acostament no intel·lectual a la realitat. És a dir, una comprensió de tipus preconceptual o prereflexiva portada a terme pel cos vivent en els processos de percepció i moviment. Aquesta precomprensió es trobaria en la base de les elaboracions intel·lectuals de nivells més elevats i constituiria la base tant del subjecte personal, com de les produccions culturals.

Aprofitant el caràcter interdisciplinari del seminari, després de l’exposició es va obrir un torn de preguntes interessant, en què es va discutir àmpliament l’aplicació dels conceptes presentats, entre d’altres, en el camp de la filosofia de la ment o de les cures de la salut.

SARX és un grup de recerca en antropologia de la corporalitat. El seu objectiu principal és l’abordatge de les múltiples dimensions de la corporalitat humana des d’una perspectiva integradora dels sabers humanístics, científics i artístics.