La professora Pujol Valls fa un recorregut per l’obra de Vallverdú

03/02/16
Comparteix aquesta informació

La professora de la Facultat d’Educació Maria Pujol Valls acaba de publicar un nou llibre sobre l’autor de Rovelló. En la publicació, Pujol fa una crítica des d’un punt de vista artístic i històric de les obres més representatives dels diferents gèneres que Vallverdú ha cultivat al llarg de la seva carrera.

La professora Pujol Valls fa un recorregut per l’obra de Vallverdú

El llibre, Josep Vallverdú: entre l’activisme cultural i el talent literari, editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, surt del desig de l’autora de difondre la seva tesi i publicar-la. I és que Pujol ha basat la seva tesi doctoral en l’obra de Vallverdú. Tot i així, diu que el llibre “té un to divulgatiu, no és estrictament acadèmic”.

L’obra està dirigida a “estudiosos i persones interessades en la literatura i la cultura catalanes contemporànies”, diu l’autora. A més a més, és la segona monografia que es publica sobre Josep Vallverdú; però, si bé Josep Vallverdú. L’escriptor i l’home, de Josep M. Aloy (1999), és molt biogràfica, la de la professora Pujol se centra més en l’anàlisi de l’obra d’aquest escriptor de Lleida.