La professora Rebeca Pardo rep una beca per investigar sobre les implicacions bioètiques en la representació fotogràfica de la COVID-19

26/10/20
Comparteix aquesta informació

La Fundació Víctor Grífols i Lucas ha escollit aquest projecte, impulsat conjuntament amb la professora de la Universitat de Barcelona Montse Morcate, d’entre les 48 candidatures que s’han presentat a la convocatòria.

La professora Rebeca Pardo rep una beca per investigar sobre les implicacions bioètiques en la representació fotogràfica de la COVID-19

La professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona Rebeca Pardo ha rebut una beca de la Fundació Víctor Grífols i Lucas per a un projecte de recerca titulat: “Ética de las imágenes de la enfermedad, muerte y duelo en tiempos de COVID-19”, que ha impulsat conjuntament amb la professora de la Universitat de Barcelona Montse Morcate.

L’objectiu de l’estudi és identificar les diferents implicacions bioètiques en la representació fotogràfica de la COVID-19 en els mitjans de comunicació de l’Estat espanyol. Per fer-ho, s’analitzaran les narratives fotogràfiques específiques de la pandèmia, amb especial interès per les imatges emblemàtiques i problemàtiques creades per professionals i ciutadans. D’aquesta manera, no només s’estudiaran les imatges dels mitjans, sinó també les fotografies compartides pels usuaris en xarxes socials.

El projecte ha estat escollit d’entre les 48 candidatures que s’han presentat a la convocatòria.