La segona sessió d’Edu_aldia s’endinsa en les possibilitats d’una granja-escola

20/03/15
Comparteix aquesta informació

Cristina Gutiérrez, codirectora de La Granja, una granja-escola situada al peu del Montseny, a Santa Maria de Palautordera, va ser la conductora de la nova conferència d’Edu_aldia, dimecres passat, 18 de març. Gutiérrez va explicar com ho fan per ensenyar als nens a descobrir emocions perdudes.

La segona sessió d’Edu_aldia s’endinsa en les possibilitats d’una granja-escola

A La Granja, es tracta de treballar l’educació emocional: “Ensenyem als nens a reconèixer les seves emocions i a aprendre a gestionar-les. Fem conscient –va explicar la professora Gutiérrez– allò que és inconscient”.

A través de jocs i activitats i immersos en la naturalesa, “els nens descobreixen sensacions que mai havien reconegut”. “‘El bosc ens dóna la música’, em va dir la Júlia, una nena de 6 anys. Què estem fent perquè uns nens d’aquesta edat no hagin conegut el silenci fins ara?”.

Segons explicava la ponent d’aquesta segona sessió d’Edu_aldia, les claus d’aquesta granja-escola es resumeixen en dos verbs: veure i mirar, és a dir, “veure el que hi ha al seu entorn i interpretar-ho. Això, per nosaltres és bàsic a La Granja. No és jutjar, perquè el judici és el nostre enemic. Els nens saben de seguida si els estàs jutjant o no”.

La Granja fa deu anys que educa els infants a través de la metodologia en l’educació emocional. I funciona. Almenys, segons el que va explicar Cristina Gutiérrez, mentre mostrava una imatge de nens i nenes tot junts, fent pinya: “Per nosaltres, l’educació emocional és això. Podem confirmar que és una eina potent per educar-los”.