La UIC Barcelona inicia activitats de formació i recerca a Amèrica Llatina

08/05/15
Comparteix aquesta informació

El dilluns 13 d'abril passat es va signar un conveni de col·laboració entre la Universitat Internacional de Catalunya, la UIC Barcelona, i el Clúster Punta de l'Est-Ciutat Universitària, una organització integrada per deu institucions terciàries i universitàries, organismes locals de l'estat i institucions empresarials de l'Uruguai.

La UIC Barcelona inicia activitats de formació i recerca a Amèrica Llatina

Durant la visita, els directius de la UIC Barcelona van mantenir reunions amb la intendenta del departament de Maldonado, la Sra. Susana Hernández; el secretari general de govern, el Sr. Gustavo Salaberry, i altres autoritats, amb l'objectiu de potenciar actuacions en comú. A més, es va mostra a la delegació de la UIC Barcelona el predi territorial on s'emplaçarà el Parc Urbà Educatiu.

El Sr. Alberto Canals va indicar que: "en el marc del pla estratègic d'internacionalització de la UIC Barcelona, ​​es va considerar la conjuntura econòmica i política del país, que va portar a prendre la decisió d'incorporar-se al Clúster, per esdevenir la primera universitat internacional". Referent a això, el Sr. Salaberry va assenyalar que: "el Parc Urbà Educatiu es comença a materialitzar" i va destacar que la UIC Barcelona havia avaluat i analitzat "amb temps i responsabilitat" Punta de l'Est com a destinació universitària. Per la seva banda, el representant del Clúster, el Dr. Lluís Faral, va informar que a partir d'aquest acord: "es comptarà amb la possibilitat de realitzar intercanvi d'estudiants i docents entre els dos països".

"L'acord amb el Clúster constitueix el marc en què iniciaran dos projectes concrets: un programa de postgrau en Gestió Sanitària, en col·laboració amb CLAEH; a més d'un postgrau en Investigació en Salut, en col·laboració amb la Universitat Catòlica de l'Uruguai (UCU)", segons va informar la Dra. Maria Dolors Navarro, directora de l'Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients.

En aquest sentit, el vicedegà de la Facultat de Medicina, el Dr. Xavier Corbella, va destacar que: "les possibilitats de fer programes de formació de postgrau constitueixen solucions estratègiques per enfrontar els contextos de canvi actual". En la mateixa línia, la degana de la Facultat d'Infermeria i Tecnologies de la Salut de la UCU, la Dra. Natalie Figueredo, va considerar primordial que: "la recerca i l'intercanvi docent constitueixen un punt essencial per promoure l'atracció de talent entre ambdues institucions".