La UIC es bolca en el projecte solidari Harambee

11/06/14
Comparteix aquesta informació

La UIC, juntament amb Fert Batxillerat, ha organitzat un concert solidari a càrrec del grup PorFinViernes els beneficis del qual aniran destinats a projectes socials de Harambee.

La UIC es bolca en el projecte solidari Harambee

Harambee és un projecte internacional de solidaritat que promou iniciatives d’educació a Àfrica i sobre Àfrica a través de projectes de desenvolupament a l’àrea subsahariana i d’activitats de sensibilització a la resta del món, amb l’objectiu de difondre els valors, les qualitats i les possibilitats de futur del continent africà. Harambee, que vol dir “tots junts” en suahili, es va constituir a Roma el 6 octubre de 2002 amb motiu de la canonització de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer pel Papa Joan Pau II. Va néixer en memòria d'unes paraules pronunciades a l'Àfrica per Monsenyor Álvaro del Portillo, primer successor de sant Josepmaria, que serà beatificat el proper 27 de setembre.

“Amb motiu del centenari del naixement d’Álvaro del Portillo i de la seva futura beatificació, són moltes les activitats que estem duent a terme per donar a conèixer aquesta figura. Des de la UIC, ens hem sumat a aquesta iniciativa i s’han organitzat un seguit d’activitats per aprofundir en la seva persona i per contribuir en les iniciatives socials que ell mateix va impulsar”, explica la vicerectora de Comunitat Universitària de la UIC, la Dra. Belén Zárate.

Amb l'import recaptat al concert solidari, que va tenir lloc aquest dijous al Campus Barcelona, la UIC col·labora a donar assistència mèdica a unes 600 mares i milers de nens que necessiten atenció mèdica a l’Hospital Monkole (El Congo). Aquest hospital, situat a la perifèria de Kinshasa, és un dels projectes de Harambee 2014 que va néixer arran d'un viatge de Monsenyor Álvaro del Portillo a la RD del Congo el 1989, qui aprofitava les visites pastorals arreu del món per encoratjar la gent a impulsar iniciatives socials i educatives.

PorFinViernes és un grup de música format per persones de diferents àmbits que comparteixen sensibilitat per la música i per ajudar els més necessitats. Per això, tots els seus concerts són benèfics, de manera que les recaptacions obtingudes es destinen íntegrament a projectes solidaris a favor d’associacions o fundacions privades que necessiten ingressos atípics per finançar les seves accions en benefici de la societat.