La UIC reuneix uns 900 experts en economia en el V Congrés Català de Comptabilitat i Direcció

06/06/13
Comparteix aquesta informació

La UIC acull avui i demà el V Congrés Català de Comptabilitat i Direcció, organitzat per l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), que reuneix uns 900 experts de l'àmbit empresarial.

La UIC reuneix uns 900 experts en economia en el V Congrés Català de Comptabilitat i Direcció

En el discurs inaugural, el rector de la UIC, el Dr. Pere Alavedra, ha agraït a l’ACCID haver escollit la UIC com a seu del congrés. Així mateix, Alavedra ha destacat que “aquest congrés demostra la capacitat i l’impuls que té la nostra societat civil, mitjançant els col·legis i les associacions professionals, de formar els eixos vertebradors de la nostra identitat i la voluntat de servei al país”.

Així mateix, en la inauguració del congrés han estat presents el Sr. Albert Carreras, secretari general del Departament d’Economia i Empresa de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Ferran Termes, president de l’ACCID. La taula inaugural també ha comptat amb la participació dels degans del Col·legi d’Economistes de Catalunya i del Consell de Col·legis de Titulats Mercantils i Empresarials de Catalunya; dels presidents del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya; del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya, i del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya; i del Dr. Miquel Bastons, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de la UIC.

Seguidament, ha tingut lloc la sessió d’obertura, amb una conferència a càrrec de Salvador Alemany, president d’Abertis.

Entre avui i demà el congrés, de marcat caràcter internacional, inclourà dues conferències plenàries, quatre sessions simultànies i fins a vint-i-set sessions de treball relacionades amb la comptabilitat i la informació financera de les empreses. El congrés analitzarà, entre altres qüestions, novetats comptables i fiscals, alternatives de finançament o anàlisi de riscos.

També en el marc del congrés tindrà lloc el lliurament dels Premis ACCID, els Premis ACCID-ÒMNIUM i els Ajuts a la recerca ACCID. Aquests premis pretenen reconèixer les tasques realitzades a Catalunya en l’àmbit de la informació financera per professionals, acadèmics i entitats públiques o empreses privades.