La Unió Europea atorga un ajut al professor Xavier Baró per fer recerca a Albània

19/10/15
Comparteix aquesta informació

El doctor Xavier Baró, degà en funcions de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona, ha rebut un ajut de la Unió Europea per fer una estada de recerca a Albània per desenvolupar un projecte de recerca.

La Unió Europea atorga un ajut al professor Xavier Baró per fer recerca a Albània

El professor Baró farà una estada d’un mes a la Universitat de Tirana (Albània), gràcies a l’ajut rebut després de guanyar una convocatòria de la Unió Europea, dins del programa Basileus per als Balcans.

Durant l’estada, Xavier Baró –que va haver de superar 80 projectes d’oponents de diferents universitats de tot Europa– desenvoluparà un projecte de recerca sobre l’estudi comparatiu de la memòria històrica en els casos d’Albània, durant la dictadura comunista d’Enver Hoxha, i d’Espanya, durant la dictadura franquista.

A més a més, la Unió Europea també ha autoritzat l’ajut per a la traducció d’obres històriques i literàries d’interès mutu per a tots dos països. Per una banda, traduirà l’escriptor barroc Baltasar Gracián a l’albanès; per l’altra, traduirà el Kanun, llibre de lleis de l’antic país comunista, de l’albanès a l’espanyol.