L’AGAUR concedeix dues beques a dues professores de la Facultat d’Educació

18/12/15
Comparteix aquesta informació

Les professores Maite Fuertes i Sílvia Albareda han rebut una beca cadascuna de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) en el marc del programa de Millora i Innovació en la Formació de Mestres (MOB-MIF). L’objectiu d’aquesta beca, promoguda pel Departament d’Ensenyament i el Departament d’Universitats de la Generalitat de Catalunya, és contribuir en la millora de la formació inicial de mestres i promoure la recerca en docència universitària en els graus de mestre.

L’AGAUR concedeix dues beques a dues professores de la Facultat d’Educació

L’estada de la Dra. Maite Fuertes té com a destinació la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat de Ginebra, a Suïssa. El seu objectiu de recerca serà doble: d’una banda analitzarà les relacions que s’estableixen entre teoria i pràctica en el model formatiu de mestres (grup TALES) i de l’altra, coneixerà les darreres investigacions amb relació a la influència dels videojocs en els processos d’ensenyament i aprenentatge (grup Cerveau et apprentissage -  Bavelier Lab).

La Dra. Sílvia Albareda anirà a l’Escola d’Alta Formació (EIS) de la Universitat de LUMSA  a Roma, especialitzada en l’aprofundiment teòric i l’experiència pràctica de la metodologia d’Aprenentatge-Servei (ApS). La pràctica de l’ApS és una eina pedagògica innovadora, que en pocs anys s’està implementant en universitats d’arreu del món, per la millora que suposa en la formació dels estudiants i el servei que es fa a la societat.

Els objectius específics de l’estada de recerca de la professora Albareda seran: conèixer les diferents modalitats d’ApS que es porten a terme a l’Escola d’Alta Formació (EIS) per a la formació de mestres i la seva inserció curricular en els estudis de mestre, així com conèixer el sistema d’avaluació que es fa servir per a les pràctiques d’ApS per cercar formes que siguin transferibles a la formació de mestres de UIC Barcelona.