Laia Rosàs guanya el Premi IEC de Dialectologia Francesc de Borja Moll

27/04/18
Comparteix aquesta informació

Laia Rosàs, tècnica lingüística de l’Institute for Multilingualism, ha estat guardonada amb el Premi IEC de Dialectologia Francesc de Borja Moll en el marc dels Premis Sant Jordi 2018 de l’Institut d’Estudis Catalans.

Laia Rosàs guanya el Premi IEC de Dialectologia Francesc de Borja Moll

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va lliurar divendres passat els Premis Sant Jordi 2018, corresponents al LXXXIVII Cartell de premis i de borses d’estudi, que distingeixen obres i investigadors en tots els àmbits de la ciència i de la cultura catalanes. Laia Rosàs, tècnica lingüística de la Unitat de Català de l’Institute for Multilingualism, va obtenir el Premi IEC de Dialectologia Francesc de Borja Moll pel seu treball El parlar de la conca central de la Noguera Ribagorçana: fronteres dialectals a la Terreta. Aquest premi, que es convoca cada tres anys, s’atorga a la millor tesi doctoral o al millor treball d’investigació sobre dialectologia catalana. En aquest cas, l’obra guardonada correspon a la tesi doctoral que Laia Rosàs va defensar l’any 2016 a la Universitat de Barcelona, i explora els límits lingüístics entre el català ribagorçà i el català pallarès a través d’una caracterització d’aquestes dues varietats en una àrea geogràfica, la Terreta, a cavall de les comarques de la Ribagorça i el Pallars Jussà.

L’acte de lliurament va estar presidit per Joandomènec Ros, president de l’IEC, juntament amb Francesca Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, i Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona. Durant l’acte, en què es van lliurar 54 guardons, es va destacar el compromís de l’IEC amb la llengua i cultura catalanes i amb la promoció de la recerca científica.