L’Institut d’Estudis Superiors de la Família presenta un estudi pioner en l’enfocament relacional entre feina i família

23/05/17
Comparteix aquesta informació

Clara millora de la satisfacció emocional de les dones espanyoles, tenir només un fill genera més estrès que tenir-ne diversos, i les famílies nombroses en què hi ha fills grans que ajuden amb els petits incideix positivament en la satisfacció psicològica, emocional i social dels pares.

L’Institut d’Estudis Superiors de la Família presenta un estudi pioner en l’enfocament relacional entre feina i família

Aquestes són algunes de les conclusions de l’anàlisi de resultats obtinguts en la mostra espanyola formada per 400 registres, que s’insereix en una enquesta realitzada mundialment en 94 països, la Global Home Index, a la qual han respost fins ara 9.000 pares i mares de família dels cinc continents.

Aquest estudi internacional és pioner en l’enfocament relacional entre feina i família. El seu objectiu era analitzar la valoració personal i social de les tasques domèstiques i de cura, la distribució per rols i la incidència en la salut i satisfacció vital dels enquestats.

L’estudi s’ha presentat avui al Saló de Graus amb ocasió de la celebració del Dia Internacional de la Família que ha proposat l’ONU i que enguany té com a lema “Família, educació i benestar”.

A la presentació hi han intervingut Remei Agulles i Francesco Marcaletti, investigadors de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família de UIC Barcelona, que ha estat partner a Espanya de l’estudi. Tots dos han fet aquest treball en col·laboració amb un equip internacional liderat per Patricia Debeljuh del Centre Walmart Conciliació Família i Empresa de l’IAE Business School, que ha intervingut aportant dades de l’enquesta mundial.

A l’estudi internacional hi han participat també la Home Renaissance Foundation del Regne Unit i el Centre Cultura, Treball i Cura de l’INALDE Business School de Colòmbia.