L'Institut Jovell consolida la seva trajectòria en la formació de líders d'associacions de pacients en salut mental

16/10/15
Comparteix aquesta informació

Finalitza a Barcelona el segon seminari de formació en gestió d'associacions de pacients en l'àmbit de la salut mental organitzat per l'Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients de UIC Barcelona, amb la col·laboració de Janssen i en ocasió del Dia Mundial de la Salut Mental. El seminari, celebrat entre el 13 i el 15 d'octubre, s'ha dirigit a líders d'organitzacions de pacients procedents de diferents comunitats autònomes d'Espanya, i ha aportat algunes claus per gestionar més bé la pròpia organització i per liderar des de les seves posicions la normalització de l'estigma en salut mental.

L'Institut Jovell consolida la seva trajectòria en la formació de líders d'associacions de pacients en salut mental

Pere Bonet, director de la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia i president del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va assenyalar que l'abordatge de la malaltia mental ha d'estar integrat en el model de cronicitat . Així mateix, Dr. José Emilio Rojo, professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona, va aprofundir en els avenços i els nous horitzons en el tractament d'aquestes patologies.

Durant la inauguració, la Dra. M. Dolors Navarro, directora de l'Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients i directora del seminari, va ressaltar la importància de "formar líders del canvi que estableixin xarxes de col·laboració amb altres organitzacions, institucions i professionals per tal de promoure un abordatge integrat dels diferents agents involucrats "

Entre les temàtiques principals es van tractar aspectes relatius a l'organització, les relacions institucionals, la comunicació i el lideratge.