Lluís Noguera, director del CosmoCaixa: «Sense curiositat no hi haurà cultura, no hi haurà coneixement»

08/07/16
Comparteix aquesta informació

Una nova promoció del Grau en Humanitats i Estudis Culturals i del Màster en Gestió Cultural es gradua, apadrinada pel director del CosmoCaixa Barcelona, Lluís Noguer. L’acte de graduació va ser amenitzat per un duo de guitarra i soprano, que va interpretar diferents peces d’aquí i d’altres països. En l’acte, la Dra. Teresa Vallès va anunciar que deixava el càrrec per retornar a la vida acadèmica habitual, a la docència i, sobre tot, a la recerca.

Lluís Noguera, director del CosmoCaixa: «Sense curiositat no hi haurà cultura, no hi haurà coneixement»

En la seva lliçó magistral, Noguer va començar parlant de la importància de les humanitats i dels humanistes per al món d’avui, perquè són la font del coneixement. Es va fer seva una frase de Baudelaire: –“qui no sap poblar la seva solitud, tampoc sap estar sol entre una multitud atrafegada”–, per remarcar que els humanistes fan un món més reflexionat.

Noguer també va explicar projectes i reptes del CosmoCaixa i, també de manera generalitzada, va animar els ara alumni a buscar canviar el món: “Tenim el repte de fer ciutadans científics; el canvi climàtic, per exemple, és el gran tema de la nostra societat i nosaltres, com a humanistes, hem de poder conscienciar-los”.

Durant la cerimònia, hi van intervenir la professora Marta Crispí, directora del Màster en Gestió Cultural, que va fer el seu discurs en anglès i en castellà, per a les dues edicions del màster, i els diferents representants dels estudiants.

La degana de la Facultat, Teresa Vallès, va clausurar l’acte agraint molt l’assistència i els diferents discursos. Vallès va aprofitar l’ocasió per anunciar que l’any que ve deixa el càrrec de degana: “Acabo l’etapa com a degana: han estat uns anys molt intensos i també molt enriquidors: veure-us créixer de tant a prop, des que vau arribar fins al final, ha estat per mi un privilegi i em sento afortunada. Gràcies a tothom i endavant. He comprovat que sabeu que les humanitats hi són per servir a les persones. Sou part de la solució dels reptes que té la societat”.