Lourdes Cirlot, catedràtica d’Història de l’Art a la UB, apadrina la nova promoció d’Humanitats

13/07/17
Comparteix aquesta informació

Els alumnes del Grau en Humanitats i Estudis Culturals i els del Màster i el Postgrau en Gestió Cultural van celebrar la graduació el 6 de juliol passat a l’Aula Magna. Enguany, la padrina de promoció va ser la catedràtica d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, Lourdes Cirlot.

Lourdes Cirlot, catedràtica d’Història de l’Art a la UB, apadrina la nova promoció d’Humanitats

L’acte va començar amb unes paraules de Marta Crispí, directora del Màster en Gestió Cultural. En el seu discurs va animar els nous graduats a introduir-se en el món laboral: “És temps de sortir a fora i posar-se en el ring i en el risc, apostant per la vostra experiència, però amb la prudència i la humilitat d’algú que està començant”.

Tot seguit va parlar la doctora Lourdes Cirlot, catedràtica d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona. Amb una sessió magistral titulada “La necessitat de la cultura”, Cirlot va destacar la importància de la creativitat en el món de les humanitats: “La necessitat de ser creatius és quelcom inherent a l’ésser humà; sense la creativitat, el fet cultural seria impensable”.

Després del discurs dels delegats, la degana de la Facultat d’Humanitats, Judith Urbano, va clausurar l’acte amb un discurs dirigit als professors, als familiars, però sobretot als nous graduats. “Això no s’acaba aquí –els va dir–; no deixeu mai de llegir els clàssics i els no tan clàssics, no deixeu de formar-vos, d’anar a exposicions, a museus…”.

La graduació va concloure amb el Gaudeamus Igitur i amb un refrigeri.