Magdalena Bosch edita un llibre sobre el desig com un factor positiu en el creixement humà

10/09/20
Comparteix aquesta informació

Sota el títol ‘Desire and Human Flourishing. Perspectives from Positive Psychology, Moral Education and Virtue Ethics’, la professora de la Facultat d’Humanitats aporta referències clau, explicacions de conceptes centrals i aplicacions pràctiques significatives del desig en diferents camps del pensament i de l’acció humana.

Magdalena Bosch edita un llibre sobre el desig com un factor positiu en el creixement humà

La Dra. Magdalena Bosch ha publicat el llibre Desire and Human Flourishing. Perspectives from Positive Psychology, Moral Education and Virtue Ethics, que reflexiona sobre el concepte de desig com un factor positiu en el creixement i el desenvolupament humà. Es tracta d’un treball extens i pioner que estudia el desig amb referències clau, explicacions de conceptes centrals i aplicacions pràctiques significatives del desig a diversos camps del pensament i de l’acció humana.

El llibre explora el desig des d’una perspectiva analítica i relata que totes les decisions humanes es troben sempre precedides per algun tipus de desig, un fet que condiciona el creixement de les persones de manera positiva. A més a més, el volum relata que les expressions del desig han canviat amb el pas del temps segons la manera en què s’ensenya als éssers humans a desitjar.

La professora de la Facultat d’Humanitats ha coordinat la publicació, que inclou capítols de la vicerectora de Comunitat Universitària i degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de UIC Barcelona, Esther Jiménez; el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació, Alfonso Méndiz; el professor de la Facultat d’Humanitats, Abel Miró; el professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, Miquel Bastons i la professora de l’àrea de Psicologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Paloma Alonso.

El llibre s’adreça a estudiants i investigadors en els camps de la psicologia positiva, l’educació positiva, la filosofia moral i l’ètica de la virtut.