Ens adherim a la Magna Charta Universitatum

20/09/18
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona, juntament amb altres 74 institucions de tot el món, s’ha sumat a aquest document, que assenyala els principis universitaris fonamentals.

Ens adherim a la Magna Charta Universitatum
Foto de família de les universitats que s'han adherit a la carta. © Universitat de Salamanca
El vicerector de Recerca, Innovació i Transferència, Toni Mora, va participar el 18 de setembre passat en una cerimònia a la Universitat de Salamanca en la XXX Assemblea  de l’Observatori de la Magna Charta Universitatum. Allà es va sumar, en nom de UIC Barcelona, a aquest document, que assenyala els principis universitaris fonamentals.
 
En total, són 47 universitats espanyoles i 891 de tot el món les que ja han signat aquest document des que va veure la llum el 1988 a Bolonya (Itàlia). En el document s’acorden els principis fonamentals de la universitat com són la llibertat acadèmica, l’autonomia institucional o la necessitat de promoure la recerca, entre d’altres. 
 
A l’Assemblea de la Magna Charta Universitatum, hi han participat representants de 250 universitats, de 50 països. Durant els dos dies que ha durat l’assemblea s’ha debatut la renovació i actualització del document. L’acte coincideix amb la commemoració del VIII centenari de la Universitat de Salamanca.