Manuel Flores publica un article sobre els efectes de la salut en els salaris i en l’ocupació

14/02/19
Comparteix aquesta informació

Es tracta d’un article en què s’estudia la relació que hi ha entre la salut, els salaris i l’ocupació dels treballadors més grans.

Manuel Flores publica un article sobre els efectes de la salut en els salaris i en l’ocupació
Foto: Alex Kotliarskyi a Unsplash

Manuel Flores, professor i investigador de l’Institut de Recerca en Avaluació i Polítiques Públiques (IRAPP), acaba de publicar un article a la revista científica Oxford Bulletin of Economics and Statistics. En aquest article, el professor utilitza microdades europees per quantificar tant l’efecte directe com l’efecte indirecte de la salut sobre l’ocupació que opera a través dels salaris.

En el seu estudi, Flores afirma que l’efecte total de la salut sobre l’ocupació es deu a l’efecte directe i no a l’efecte indirecte que opera a través del salari. Segons explica en el seu treball, el gran efecte directe de la salut en l’ocupació “suggereix un paper instrumental per a les polítiques de salut laboral que permetin adapatar els llocs dels treballadors amb problemes de salut perquè puguin continuar treballant”.

En les conclusions del seu article, Flores argumenta que tots els països desenvolupats s’enfronten al repte d’estendre les vides laborals dels seus treballadors. Atès l’important efecte directe que la salut té sobre l’ocupació i que els problemes de salut augmenten amb l’edat, és important que s’adaptin els llocs de feina perquè els treballadors amb problemes de salut puguin continuar actius i no abandonin el mercat laboral.

L’IRAPP té com a objectiu millorar les decisions individuals i socials en salut i educació mitjançant la realització d’investigació multidisciplinària. “Creiem que l’economia és una eina poderosa per entendre el món i volem ser acadèmics innovadors que apliquin l’anàlisi econòmica als desafiaments socials i polítics de la nostra societat”, asseguren des de l’Institut.

Veure l'article complet