Maria Pujol participa a la presentació de ‘L’autèntica illa del tresor’, un documental del Canal 33 i Súper 3

17/06/16
Comparteix aquesta informació

La professora de la Facultat d’Educació Maria Pujol Valls va participar, diumenge passat, en la presentació del documental “L’autèntica illa del tresor”, dut a terme pel programa “Cronos” del Canal 33 i el Club Súper 3. L’acte va tenir lloc al Palau Robert.

Maria Pujol participa a la presentació de ‘L’autèntica illa del tresor’, un documental del Canal 33 i Súper 3

La intervenció de la professora Pujol va servir per contextualitzar L’illa del tresor, una novel·la escrita l’any 1861, però que avui en dia encara és una referència pels adolescents. La raó és que els joves “se senten identificats amb el grumet Jim Hawkins, el veritable protagonista de la història, perquè tant el personatge com els lectors viuen una etapa de maduració, de descoberta d’un mateix”, diu la professora de la nostra universitat.

Pujol Valls també va explicar que el prototip de personatge del pirata que tenim actualment es basa “en la descripció dels pirates de L’illa del tresor, escrita per Stevenson quan les històries de pirates ja estaven de moda”.

A la presentació de l’acte també hi van participar Enric Calpena, presentador del programa “Cronos”, del 33, i Toni Roy, director de continguts i esdeveniments infantils i juvenils de televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA). A més a més, després de la projecció del documental, els assistents van poder visitar l’exposició que, amb motiu del 25è aniversari del Club Súper 3, hi ha dedicada al Palau Robert fins al 4 de setembre.