Crue entrega la Medalla d’Honor 2019 a la Xarxa Vives d’Universitats

17/05/19
Comparteix aquesta informació

El rector de UIC Barcelona, Xavier Gil, va rebre com a president de la Xarxa Vives d’Universitats la Medalla d’Honor 2019 atorgada per la Crue Universitats Espanyoles. En l’acte, celebrat ahir a la Casa d’Amèrica, a Madrid, també es va reconèixer la Fundació ONCE.

Crue entrega la Medalla d’Honor 2019 a la Xarxa Vives d’Universitats

Des de l’any 2005, Crue Universitats Espanyoles concedeix la Medalla d’Honor a personalitats i institucions que destaquen per l’esforç aportat al món universitari, la seva trajectòria al món acadèmic o la seva contribució al món educatiu. 

Tal com va llegir M. Teresa Lozano, secretària general de Crue Universitats Espanyoles, l’associació de rectors ha volgut reconèixer la Xarxa Vives per “la seva tasca i obstinació en la cohesió de la comunitat universitària de la regió Pirineus-Mediterrània, la seva projecció i impacte a la societat”.    

En el discurs d’agraïment, el rector Xavier Gil, va  destacar que la Xarxa “és part de l’Acadèmia, una circumstància que afavoreix el debat en sentit científic i que fuig dels plantejaments reivindicatius”. Va afirmar també que “la col·laboració és la millor estratègia de futur per a les universitats” i que “la Xarxa sempre estarà al costat de Crue Universitats Espanyoles des de la convicció que la Universitat és dipositària d’un valor superior”.  

L'acte va acabar amb la intervenció de la vicepresidenta de Crue Universitats Espanyoles, Pilar Aranda, que va llegir el discurs del president de Crue, Roberto Fernández. En la seva intervenció, va afirmar que la Xarxa Vives d'Universitats és un “paradigma de col·laboració acadèmica per promocionar i divulgar la llengua catalana i totes les expressions científiques que l'acompanyen”. Aranda va explicar que Crue i Fundació ONCE comparteixen el principi social fonamental de “garantir la igualtat d'oportunitats de tota la ciutadania” i va afirmar que “qualsevol esforç que fem per enderrocar les barreres que troben les persones amb discapacitat, sempre serà poc”. 

La vicepresidenta de Crue Universitats Espanyoles va concloure la seva intervenció indicant que l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor està destinat a les universitats espanyoles perquè “reconeguin amb agraïment els que, com les universitats, lluiten per un món millor”. 

En l’acte hi van ser presents també la secretaria d’Estat  d’Universitats, Recerca i Desenvolupament, Ángeles Heras; el secretari d’Estat  d’Educació i Formació Professional, Alejandro Tiana i el director de Casa d’Amèrica, Antonio Pérez-Hernández.