Mercè Conesa inaugura la nova Unitat de Simulació Clínica de UIC Barcelona

10/11/15
Comparteix aquesta informació

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha inaugurat aquest migdia la nova Unitat de Simulació Clínica de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona). Es tracta d’un espai de 1.000 metres quadrats que actua com a centre d’entrenament de les destreses clíniques per desenvolupar les competències dels metges i infermers de grau i postgrau. 

Mercè Conesa inaugura la nova Unitat de Simulació Clínica de UIC Barcelona

El local disposa de dos consultoris, quatre sales d’hospitalització amb 16 boxs, un quiròfan amb 4 boxs, una unitat de cures intensives amb 4 boxs, una aula de docència per a 130 persones, tres sales polivalents i una sala de control. A més a més, la unitat té simuladors humans de valoració, simuladors d’habilitats clíniques, equipament per a activitats procedimentals, programari de simulació clínica per a l’entrenament individual i col·lectiu i un sistema de videogravació.

Aquestes instal·lacions permeten integrar els coneixements teòrics amb pràctiques clíniques en un entorn segur, sense risc per al pacient. En aquests nous espais es treballen amb ètica professional els procediments clínics, les capacitats pràctiques de la presa de decisions i les aptituds de comunicació necessàries per a una relació òptima entre el metge o infermer i el pacient.

En l’acte, l’alcaldessa de Sant Cugat ha felicitat la Universitat “pel coratge per tirar endavant un centre d'aquestes característiques en el qual els alumnes sortiran molt millor preparats". Per la seva banda, el rector de UIC Barcelona, el Dr. Xavier Gil, ha indicat que "unes instal·lacions d'aquestes característiques serviran perquè els nostres professionals tractin encara millor als pacients. Aquest és el nostre compromís amb la societat ". El Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat, ha assegurat que “aquestes noves instal·lacions responen a la voluntat de continuar impulsant la formació activa i pràctica dels professionals de la salut i fomentar la seguretat del pacient”.

En aquest link pots veure fotos de la nova Unitat.