Més de cent persones participen en una conferència sobre el pensament de Descartes

02/04/13
Comparteix aquesta informació

Miriam Vidal-Quadras, junior faculty de la Facultat d'Humanitats, va analitzar el 21 de març passat el paper de Descartes en la història de la filosofia en una conferència adreçada a alumnat de batxillerat.

Més de cent persones participen en una conferència sobre el pensament de Descartes

Durant la xerrada titulada “Descartes: la metafísica y la realidad”, la professora va explicar la importància que té Descartes com a filòsof, ja que quan entra en el món del pensament filosòfic inicia un canvi radical respecte tot allò anterior i influeix en tot el pensament posterior.

Vidal-Quadras va analitzar el context històric i social en què se situa Descartes i va posar especial èmfasi en una sèrie d’esdeveniments que van marcar aquests anys com són la revolució científica o la ruptura de la unitat religiosa. Aquests successos són els que propiciaran el canvi que introdueix Descartes en la història de la filosofia.

Així mateix, la professora va aprofundir en el mètode de Descartes, el seu caràcter revolucionari i les conseqüències que ha tingut en els filòsofs posteriors. Durant la sessió, Vidal-Quadras es va servir de textos del mateix filòsof per exemplificar de manera més clara aquest canvi.

A la sessió, hi van participar més de cent persones, alumnes de batxillerat. La conferència s’emmarca dins el cicle de conferències del Seminari de Filosofia organitzat per la Dra. Magda Bosch que s’adreça a alumnes de batxillerat.