Els millors projectes de la Facultat de Comunicació s’enlairen a la gala dels Premis IMMA

30/05/19
Comparteix aquesta informació

L'esdeveniment va tenir lloc dijous 16 de maig a l'Aula Magna del Campus Barcelona

Els millors projectes de la Facultat de Comunicació s’enlairen a la gala dels Premis IMMA

Els alumnes de la Facultat de Comunicació van emprendre un vol molt especial el 10 de maig. Aquest dia, l'Aula Magna va acollir la gala dels Premis IMMA, una celebració ambientada en un viatge amb avió la destinació del qual era l'inici de la carrera professional dels alumnes. Els mateixos que aquest dia van recollir els premis per tot un any de treball i il·lusió.

Les hostesses donaven la benvinguda als estudiants, professors, familiars i amics i els indicaven el camí fins als seients des dels quals visionarien els projectes nominats en una gala pilotada per tres presentadors: els alumnes de segon i tercer de Periodisme Rubén Navarro i Susana Martínez, i l'alumna de primer de Comunicació Audiovisual, Valeria Gálvez.

El professor Pere Buhigas, director i presentador de Lab24 del C24h de TVE, va assistir a la gala juntament amb altres professionals del sector de la comunicació. El periodista va manifestar la seva il·lusió per gaudir de la gala i va assegurar que no dubtava que moltes de les idees ‘l’inspiraran per la seva creativitat i perquè són fruit de l'esforç i de la imaginació”.

De fet, tots els projectes nominats van ser avaluats per professionals del sector. Així, per una banda, el director de cinema Geoffrey Cowper, l'actor i alumni de UIC Barcelona, Christian López, i l'alumni i director creatiu a Btcom, Ignasi Guerrero, van formar el jurat que premiaria els millors treballs de Comunicació Audiovisual. D'altra banda, la reportera de TVE Cristina Pampín, el redactor d'Informatius de Telecinco Alberto García, i la redactora i content media de Seat Gemma Cuervas van configurar el jurat de Periodisme. Finalment, el professional en Màrqueting i professor de UIC Barcelona Luiggi Sarrias, la sòcia a Onza Comunicació María Martín i la directora creativa Susanna Jansana van avaluar els treballs de Publicitat i Relacions Públiques.

Com a resultat de les valoracions, el millor TFG del Grau en Comunicació Audiovisual va ser el projecte “El color del agua” de Belén González, Ana Ma Burgos, Elizabeth Lorda i Nadia Salmerón. En Periodisme, el premi va recaure en “Alvoca’t al canvi!”de Carla García, Laura Juanes, Silvia Martínez i Carla Mercadal. El premi del millor TFG del Grau en Publicitat i Relacions Públiques se’l va emportar “Natura Feeling” de Camilla de Bastos, Loredana Martínez, Celia Muntaner i Paula Ramis. Finalment, el títol de millor Treball Final de Grau (TFG) acadèmic es va  atorgar a “Los hombres y la publicidad: un análisis de la representación de la masculinidad en la publicidad impresa contemporánea”, de Natalia Caballero Mejía.

Durant el descans, els assistents van tenir l'oportunitat de veure el mag Paul Henry en acció, just abans de presentar els premis de la categoria Miscel·lània.

En aquesta categoria, el millor projecte en Periodisme va ser “Diarios de guerra”, de Mar Martínez. En la mateixa categoria però del Grau en Publicitat i Relacions Públiques es va atorgar el premi a “Sus arrugas son experiencias”, de Fernanda Jacinto, Belén Arcentales, Ainhoa Asensio, Nina Göller, Marta Aluja i Paula Blanchart. Finalment, el treball premiat de Comunicació Audiovisual en Miscel·lània va ser “Y Qué Más?” de Carlota Busquets, Adrià Cardona, Maria Colominas, Miquel Costa, Anna Escribano, Gisela Estrenjer, Blanca Guilera, Nicolás Kerner, Pol Mellado, Adrià Roig, Cristina Sabaté i Max Schmid.

A més a més, es va concedir una menció especial al millor projecte en valors, que va ser per a “This is Bosnia, l'altra cara d'Europa”, d'Anna Armengol. Aquest premi va ser lliurat pel degà de la Facultat, Alfonso Méndiz.

En arribar a la gala, el degà va afirmar que “els IMMA són el trampolí que permet als estudiants mostrar tot el que han après durant la carrera i alhora demostrar a la societat que estan preparats per servir els altres des d'un càrrec de comunicació que ofereix solucions i que aporta solidaritat al món”. A més, Méndiz es declara “plenament satisfet dels treballs per la seva sorprenent qualitat” i subratlla que “en un món tan apesarat, són projectes que transmeten esperança”.

Projectes que van ser visionats en una gala la guionista de la qual va ser l'alumna de tercer de Periodisme, Guadalupe Galisteo. Però els alumnes implicats en la festa de la Facultat han traspassat les aules de comunicació. Estudiants del Grau en Arquitectura també han contribuït a la gala dissenyant un any més el guardó que van rebre els set projectes premiats. A més, INSTAX va ser el patrocinador dels premis per segon any consecutiu.

Els Premis IMMA van néixer el 2009 amb un caràcter festiu per reconèixer i premiar els millors treballs de final de grau (TFG) de Comunicació Audiovisual, i des de l'any 2018 premia els TFG de tots els estudis de la Facultat (Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques), així com altres projectes que fan els alumnes al llarg del curs. Arribats al final de la gala, aterrem sense contratemps després d'un vol que ha remogut consciències i que ha apel·lat a les emocions de tots els passatgers.