Miquel Lacasta, Juan Trias de Bes, Blur Arquitectura i Arquitectura-G, protagonistes dels premis de ceràmica ASCER 2015

23/02/16
Comparteix aquesta informació

Miquel Lacasta, doctor arquitecte i professor de Projectes TFG de la School of Architecture, juntament amb els seus socis Marc Chalamanch i Carmen Santana, del despatx Archikubik, va rebre la menció d’Arquitectura en els premis de ceràmica ASCER 2015 per la seva obra del Pàrquing Saint Roch de Montpeller, França.

Miquel Lacasta, Juan Trias de Bes, Blur Arquitectura i Arquitectura-G,   protagonistes dels premis de ceràmica ASCER 2015

El jurat va valorar la intervenció per l’ús singular i sistemàtic de la ceràmica com a filtre visual i d’assolellament: el teixit ceràmic Flexbrick, invent dissenyat per Vicenç Sarrablo, aporta unitat a l’ús multifuncional de l’edifici. El projecte consisteix en un nou pàrquing en altura situat al centre de Montpeller, dins el perímetre de la ZAC Nouveau Sant-Roch, que crea una unió entre el barri de l’estació i les vies del tren. 

A més a més, entre els finalistes d’aquesta edició, en la categoria Arquitectura, s’hi troben Juan Trias de Bes (TdB Arquitectura), professor de la School of Architecture, amb la Casa CDS1. I com a finalistes en la categoria Interiorisme, hi figuren els despatxos Blur Arquitectura, format per Alex Borràs, Enric Farrerons i Octavio Pérez, alumni i professors de la School of Architecture, amb l’obra Restaurant Catedral a Logronyo, i Arquitectura-G, format per Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes i Igor Urdampilleta, també alumni i professors de la School of Architecture, amb l’obra Reforma d’una Masia a l’Empordà. 

El jurat de la XIV edició ha estat presidit per l’arquitecte Víctor López Cotelo (recent Premi Nacional d’Arquitectura 2015) i compost per Laura Andreini, de l’estudi Archea Associati; l’arquitecte portuguès Marcos Cruz; la interiorista Isabel López Vilalta; Juan Domingo Santos, arquitecte i professor a l’ETSA de Granada; Édgar González, editor especialitzat en arquitectura, i l’arquitecte castellonenc Ramón Monfort. Els Premis Ceràmica d’Arquitectura i Interiorisme estan organitzats i promoguts per ASCER (Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics), amb la finalitat de destacar els projectes d’arquitectura i interiorisme que facin més bon ús dels paviments i revestiments ceràmics fabricats a Espanya. 

El lliurament de premis va tenir lloc el 2 de febrer de 2016.