Montserrat Trapé: “Les regles del joc de la fiscalitat internacional han canviat”

14/02/20
Comparteix aquesta informació

L’alumni de UIC Barcelona i sòcia de KPMG Abogados, SLP, ha analitzat la situació de la fiscalitat internacional en el marc de les conferències de Dret de formació contínua.

Montserrat Trapé: “Les regles del joc de la fiscalitat internacional han canviat”

La primera conferència de Dret de formació contínua del segon semestre del curs ha girat al voltant de l’actualitat fiscal. Sota el títol "Cap a on va la fiscalitat internacional? Reptes en un món digital", l’antiga alumna de UIC Barcelona i sòcia de KPMG Abogados, SLP, Montserrat Trapé, ha ofert les claus per entendre la complexitat que té la tasca fiscal en el nou paradigma digital d’un món plenament globalitzat. 

Trapé ha posat de relleu els canvis que ha sofert la fiscalitat en els darrers anys, condicionats tots per la incorporació de conceptes com justícia, ètica o reputació, que històricament no havien aparegut en els diccionaris fiscals de les empreses. Amb tot, i en un món global en el qual els límits fronterers són cada vegada més difosos, la fiscalitat ha deixat de ser un tema secundari per convertir-se en una prioritat per part dels màxims dirigents empresarials. 

Montserat Trapé ha remarcat que el gran repte que tenen les empreses i les autoritats fiscals és adaptar-se al nou escenari, en el qual ja no és necessària la presència física en un país per desenvolupar una activitat empresarial. “Per primera vegada, el consumidor té el valor afegit de fer créixer les empreses més enllà de la compra”, ha sentenciat Trapé, que considera que és aquest fet el que “propicia el canvi en la fiscalitat internacional i les noves regles del joc”. Ara bé, l’advocada i sòcia de KPMG Abogados, SLP, també ha volgut assenyalar el repte que tenen les autoritats fiscals, ja que considera que “la normativa actual no preveu un escenari d’economia digital”.

La conferència ha tingut lloc a l’Aula Magna i ha reunit estudiants dels diferents graus de la Facultat de Dret. Trapé va ser reconeguda amb el Premi Alumni 2017 a la seva trajectòria professional.