Nou professors de la Facultat participen en un congrés internacional sobre educació i desenvolupament

27/11/13
Comparteix aquesta informació

La UIC va presentar un simposi sobre actuacions educatives d'èxit en la lluita contra la pobresa, vuit comunicacions i un pòster al «I International Congress of Educational Sciences and Development», que va tenir lloc de 8 al 11 d'octubre a Santander.

Nou professors de la Facultat participen en un congrés internacional sobre educació i desenvolupament

El Dr. Vidal va presentar la comunicació “Salvar el planeta. Encuesta sobre hábitos y valores en sostenibilidad” en representació del grup de recerca SiRSU de la UIC.

Els professors Sergi Font, Carles del Pozo i Susanna Tarapiella van presentar les comunicacions: “El Giro dialógico en las ciencias del aprendizaje: el aprendizaje dialógico” i “Las competencias básicas en la educación primaria. Antecedentes y fundamentación”.

També els doctors Arbós, Racionero i Tintoré van analitzar en una altra comunicació l’impacte de la formació del professorat com a actuacions d’èxit. I la mateixa Dra. Tintoré, juntament amb la professora Elena Fontcuberta, van presentar el pòster “La mentorización en el contexto educativo de los centros escolares de primaria”.

Finalment, va tenir lloc el simposi sobre actuacions educatives d’èxit en la lluita contra la pobresa, coordinat pel Dr. Arbós i en el qual van intervenir quatre professors de la Facultat: la Dra. Sandra Racionero, que va parlar de les comunitats d’aprenentatge com a mètode de transformació educativa, el Dr. Pere Puig, que es va centrar en casos educatius d’èxit en la lluita contra la pobresa en països en vies de desenvolupament, la Dra. Tintoré, que va analitzar tipus de lideratge que faciliten la millora en les comunitats educatives, i el Dr. Arbós, que va presentar una formació científica del professorat com a clau per a l’excel·lència acadèmica de l’alumnat.