Una nova donació enriqueix el Fons Personal Carlos Pujol

06/09/18
Comparteix aquesta informació

Es tracta de les cartes que Pujol va adreçar a Txema Aranaz, l’editor de Pamiela, i ressenyes sobre publicacions de Pujol

Una nova donació enriqueix el Fons Personal Carlos Pujol

L’editorial Pamiela ha fet una donació al Fons Personal Carlos Pujol de UIC Barcelona amb la documentació del seu arxiu editorial relativa a l’escriptor. Es tracta de les cartes que Pujol va adreçar a Txema Aranaz, l’editor de Pamiela, amb motiu de la publicació en aquesta editorial d’obres de poesia, narrativa, aforística i assaig de Pujol. Com que l’escriptor també va conservar les cartes que va rebre d’Aranaz, serà possible reconstruir l’epistolari a partir de les d’aquestes cartes, la relació professional i l’amistat entre tots dos. 

A més a més de la correspondència, també s’ha fet donació de desenes de retalls de premsa amb notícies i ressenyes que han aparegut amb motiu de la publicació i presentació dels nous llibres que Pujol va publicar a l’editorial Pamiela. Concretament, entre el 1988 i el 2000 van editar quatre llibres de poesia de Pujol, dos d’aforismes, dues novel·les i un recull de crítiques literàries. També s’ha conservat el mecanoscrit d’una de les obres entregat per l’autor a l’editor, notes de premsa i el text de discursos realitzats en les presentacions. 

Aquesta és la segona donació realitzada per editors de Carlos Pujol, després que Miguel Ángel del Arco, editor de Comares, lliurés la seva correspondència amb l’escriptor, l’anàlisi de la qual ha estat objecte d’un Treball de Fi de Grau d’Humanitats. Aquestes donacions enriqueixen l’arxiu personal de l’escriptor, que va ser donat a UIC Barcelona per la seva família i constitueix el Fons Personal Carlos Pujol promogut pel Grup de Recerca Carlos Pujol, Literatura i Humanisme, coordinat per la Dra. Teresa Vallès, que es proposa promoure la recerca i visibilitat del llegat d’aquest escriptor.