Nuria Matilla obté una beca de mobilitat de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País

03/04/19
Comparteix aquesta informació

El reconeixement permetrà a la jove investigadora fer una estada a l’Institut Karolinska (Suècia) per finalitzar el seu doctorat

Nuria Matilla obté una beca de mobilitat de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País
El 25 de març, Nuria Matilla, estudiant predoctoral del Grup d’Avaluació de Determinants de Salut i Polítiques Sanitàries, va ser guardonada amb la beca de mobilitat de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País. Amb aquesta beca, la investigadora podrà fer una estada a l’Institut Karolinska, a Suècia, per continuar amb el seu treball de doctorat: “Determinants socials de la salut a Europa: precarietat laboral i noves formes de treball”. 
 
La seva tesi es basa a mesurar la precarietat laboral i l’associació que té amb la salut en la població treballadora de la Unió Europea. A més a més, a causa de la similitud de les característiques de la precarietat laboral i les noves formes de treball lligades a plataformes digitals, també descriu l’exposició a riscos laborals d’aquests treballadors a Barcelona. “L’objectiu d’aquesta estada és aprendre estratègies noves per al mostreig de poblacions de díficil accés, com poden ser treballadors de plataformes digitals”, assegura Matilla. 
 
Durant la seva estada de dos mesos, Nuria Matilla farà recerca a la Unitat de Medicina Ocupacional de l’Institut Karolinska, i tindrà com a supervisor el professor de l’Institut Theo Bodin. “Haver guanyat la beca suposa una gran oportunitat per a mi”, afirma, “el grup on realitzaré l’estada lidera un gran projecte sobre el nou món del treball, des del qual coordinen diversos treballs sobre precarietat laboral i impacte en la salut”. 
 
L’Institut Karolinska és una universitat mèdica que, a Suècia, es considera un actor important per a l’estudi i avenç de la medicina del país durant 200 anys. El seu objectiu, a banda d’educar i interactuar amb la comunitat mèdica, és fer una contribució significativa a la millora de la salut humana.