‘Occident formem el 20 % del planeta, però consumim el 80 % dels recursos’

30/10/15
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona ha organitzat la 7a edició del Taller Transversal de Sostenibilitat, amb motiu del Dia Internacional de l’Eradicació de la Pobresa. Durant la jornada, es van analitzar les relacions entre l’ecologia integral i la reducció de la pobresa.

‘Occident formem el 20 % del planeta, però consumim el 80 % dels recursos’

En aquesta setena edició, inaugurada pel rector de UIC Barcelona, Xavier Gil, hi van participar sis experts convidats, uns dos-cents alumnes i tretze professors dels graus d’Arquitectura, Humanitats, Dret i Educació Infantil i Primària de la nostra universitat.

El programa del taller va incloure la taula rodona “Globalització i reducció de la pobresa. Què podem fer davant de les tragèdies humanes?”, moderada per la Dra. Maria Teresa Fuertes. A la taula, hi van participar la Dra. Dory Merino, experta en periodisme de recerca; Mercè Darnell, voluntària des de fa més de vint anys de Càritas Barcelona; Jaume Vives, periodista d’investigació i fundador del diari El Prisma, i el professor Carlos Espaliú, director de l'Institut Carlemany d'Estudis Europeus de UIC Barcelona.

També hi va haver espai perquè alumnes de diferents graus presentessin fins a un total de vint-i-sis projectes. Aquestes recerques havien de tractar un problema vinculat amb l’ecologia integral i buscar solucions o propostes de millora des de la perspectiva del grau que es cursa.

La cloenda del Taller va anar a càrrec del Dr. Josep M. Mallarach. Durant la conferència –“Causes de la crisi sistèmica i propostes de canvi a través d’una ecologia espiritual”–, va recordar que “Occident formem el 20 % del planeta, però consumim el 80 % dels recursos”. A més, va nombrar les tres “i” que impedeixen viure una ecologia integral: la ignorància, la inconsciència i la irresponsabilitat.

Aquesta setena edició del Taller Transversal de Sostenibilitat ha servit per compartir recerques i experiències vitals que conviden a reflexionar sobre com contribuir positivament a la reducció de la misèria humana, a través de la cooperació i un consum més sostenible.